Kjære venner og brukere av Nordstrand Seniorsenter!

Riktig Godt Nytt År !

Vi har lagt bak oss et meget aktivt år. Det er ingen tvil om at vi når frem til dere med våre tilbud her på senteret. Antall besøk både til foredrag, kurs og ikke minst servering i kafeen, har økt betraktelig. Det er en artig jobb å ha opptelling for 2019.

Vi er allerede godt i gang med alle gruppene. Har du ikke husket å melde deg på, er det ikke for sent.

Mange av våre kurs er fulltegnet, men det er fullt mulig å både stå på venteliste – og å komme på «drop-in» time.

Nytt denne våren er spanskkurs. Vi har vært heldige å få tak i en spansk dame som underviser på heltid. Vi har også nybegynnerkurs i bridge.

Vi har matkurs i enkel husmannskost for herrer. Vi har byttet ut den tradisjonelle «buss – harry-turen» til Strømstad med en koselig båttur Sandefjord – Strømstad.

Vi vet at flere av foredragsholderne våre er meget kjente og tiltrekker seg mange besøkende. Det er et luksusproblem at det til tider blir veldig fullt hos oss. Av og til må vi derfor be om at dere melder dere på de ulike arrangementene på kontoret.

Dette er utelukkende for å ha litt oversikt over hvor mye ekstrahjelp vi trenger – samtidig som vi jo ønsker at servicen skal være på topp.

Vi forsøker å tilby et variert program – ikke minst skal det være noe for hodet, magen og hjertet.

Ta deg tid til å lese i gjennom programmet, og du vil helt sikkert finne noe givende for deg.

Vi er på Facebook (Nordstrand Seniorsenter) og der finner du mange hyggelige bilder og reportasjer/saker som har skjedd – og som skal skje. Vi ser at flere og flere av dere benytter Facebook – det er veldig hyggelig, og det blir lagt merke til. Dersom du ønsker vårt faste ukebrev på e-post, sender vi det ut hver fredag. Gi gjerne mailadressen din til oss. Hjemmesiden vår, www.nordeld.no er ny og ferdigstilles på vårparten.

Når det gjelder flytteprosessen er dette en omfattende prosess som fortsatt pågår. Det er med andre ord ikke politisk vedtatt at vi skal flytte og lovnaden er at dersom vi må flytte, skal det være til noe som er «like bra – eller bedre». Arkitektene hører nøye etter hva våre behov og krav er, og vi er godt fornøyd med tegninger som foreligger pr. nå.

Det er en arbeidsgruppe ved senteret som i samarbeid med kommunen, bydelen og utbygger skal få til et best mulig resultat for brukerne våre, om det blir aktuelt. Vi har meget god dialog med utbygger og bydel.

Et seniorsenter skal være et tilbud til alle innbyggere i bydelene fra 62 år og oppover. Vi ønsker oss mange flere ny-pensjonister, men opplever at flesteparten av våre brukere er langt forbi denne alderen. Mange står fortsatt i arbeid og er mye på reisefot. Og, mange sier til oss: «det er vel egentlig et sted for gamle folk». Noen vegrer seg nok for å komme til oss, idet de da tenker at da er man blitt gammel og hjelpetrengende i noen grad. Det er feil!

Hos oss er det mange tilbud for yngre pensjonister. Det er også fullt mulig å leie lokalene (til en svært hyggelig pris) til egne arrangementer på kveldstid og i helgene.

Tusen, tusen takk til dere som har støttet Nordstrand Seniorsenter med pengegaver og til dere næringsdrivende i nærmiljøet som støtter oss med annonser i vårt program.

Vi er helt avhengige av denne støtten, da en stor del av driften ved Seniorsenteret finansieres med disse gavemidlene.

Pr. i dag har vi 88 aktive frivillige. Disse fantastiske menneskene står for en stor del av alt det flotte arbeidet som gjøres ved senteret – hver dag – året rundt. Uten dere, på kjøkkenet, arbeidsstuen, matbringerne, sjåførene, kurslederne, vertinnene og alle dere andre frivillige hadde vi ikke klart å skape all glede og trivsel. Tusen,  tusen takk !!   Men; med økende antall besøk ønsker vi oss flere frivillige! Har du tid og energi til overs? –  kanskje du kunne tenke deg å være frivillig hjelper hos oss? Eller kanskje du har idéer til aktiviteter og foredragsholdere, da vil vi gjerne at du sier ifra om det.

Mange av medlemmene i Brukerrådet har vært med i flere tiår. Noen av disse ønsker å trappe litt ned og vi ønsker oss flere nye medlemmer. Er du bruker – og har lyst til å bidra med dine tanker og har litt tid til overs, er du hjertelig velkommen til å bli medlem. Ta gjerne kontakt med meg eller leder av Brukerrådet, Bjarne Solås.

Sist men ikke minst: takk til alle dere som bruker senteret og er med på å skape trivsel og et godt miljø.

Jeg gleder meg til lysere tider og en ny sesong her i Poppelstien – velkommen skal DU være!

Hilsen fra Karina Michelsen